
Ingredienser:
- 300 g rabarbra, i små biter
- 200 g kokt svarthavre-ris (se fremgangsmåte nedenfor)
- 2 egg
- 80 g sukker (juster etter smak)
- 1 ts vaniljesukker (valgfritt)
- 1–2 ss blå valmuefrø
- 50–70 g grovhakkede valnøtter
- 1 ss nøytral olje eller melkefritt smør (til muffinsformer)
Slik koker du svarthavre-ris:
- Skyll 80 g ukokt svarthavre-ris.
- Kok i 200 ml vann med litt salt i 35–40 minutter til mør.
- Sil av eventuell overflødig væske og la avkjøle.
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Bland avkjølt svarthavre-ris med egg, sukker, vaniljesukker og valmuefrø.
- Vend inn rabarbrabiter og hakkede valnøtter.
- Smør muffinsformer (papir eller silikon) med olje eller melkefritt smør.
- Fyll formene ca. 3/4 fulle med rabarbrarøren.
- Dryss eventuelt litt ekstra valnøtter eller valmuefrø på toppen.
- Stek midt i ovnen i 25–30 minutter til muffinsene er gyllenbrune og faste.
- Avkjøl i formene i ca. 10 minutter før de tas ut.
Serveringstips:
Server muffinsene lune eller kalde, gjerne med litt lønnesirup.