Ingredienser:

  • 300 g rabarbra, i små biter
  • 200 g kokt svarthavre-ris (se fremgangsmåte nedenfor)
  • 2 egg
  • 80 g sukker (juster etter smak)
  • 1 ts vaniljesukker (valgfritt)
  • 1–2 ss blå valmuefrø
  • 50–70 g grovhakkede valnøtter
  • 1 ss nøytral olje eller melkefritt smør (til muffinsformer)

Slik koker du svarthavre-ris:

  1. Skyll 80 g ukokt svarthavre-ris.
  2. Kok i 200 ml vann med litt salt i 35–40 minutter til mør.
  3. Sil av eventuell overflødig væske og la avkjøle.

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Bland avkjølt svarthavre-ris med egg, sukker, vaniljesukker og valmuefrø.
  3. Vend inn rabarbrabiter og hakkede valnøtter.
  4. Smør muffinsformer (papir eller silikon) med olje eller melkefritt smør.
  5. Fyll formene ca. 3/4 fulle med rabarbrarøren.
  6. Dryss eventuelt litt ekstra valnøtter eller valmuefrø på toppen.
  7. Stek midt i ovnen i 25–30 minutter til muffinsene er gyllenbrune og faste.
  8. Avkjøl i formene i ca. 10 minutter før de tas ut.

Serveringstips:
Server muffinsene lune eller kalde, gjerne med litt lønnesirup.