
Basil indoor purple og Basil indoor green. Begge er ganske lavvokste, men har typisk utpreget basilikum smak, og aroma.
Vi er vant til å spise urter hele året rundt i salater, i alle varme retter, og på brødskive. De gir det lille ekstra, og selv om det er lite næring i de er det sunt med urter. Smaken blir betraktelig mye bedre uansett hvordan du vrir og vender på det. Det finnes mange forskjellige varianter for urtedyrking, og den enkleste som kommer til å gi urter på kort varsel er selvfølgelig å ikke kaste i boss-spannet røtter og potte fra kjøpt persille, dill og basilikum, men klippe av stilken med bladene slik at planten kan vokse videre, og glede deg med god smak og aroma. Hvis noen bladfester står igjen, har planten mulighet til å danne nye skudd som kommer ut fra bladfeste. Det er litt vanskelig å se bladfeste på persille, og dill, men litt enklere på basilikum.
Men det finnes flere urte-sorter som er egnet litt bedre for innedyrking enn kjøpte persille og basilikum. Jeg dyrker inne flere sorter. Noen av de er store, og passer godt til pastaretter, mens andre er ganske små i høyden, og har ganske små blader som gjør at de er perfekt til å bruke på brødskiver. Til pasta kan de også brukes.
Det finnes til og med en persille sort som passer perfekt til små potter for innedyrking. Den heter Leaf Parsley Balcony. Den anbefales å så minst en gang i måned av produsent. Da blir du garantert med persille hele året rundt.
Det finnes til om med en dill sort som passer til innedyrking. «DILL INDOOR» Den anbefaler de å så to ganger i måned. Da har du garantert dill hele året rundt når du trenger det.

