I dag laget jeg noe helt vidunderlig. I utgangspunktet kan man bruke både vaktel egg og hønse egg.

Ingredienser:

  • 20 kokte, avkjølte og skrelte vaktel egg
  • 80 gr. tunfisk i olje
  • Flere gode oliven, kuttet i små biter
  • 2 ss majones, pluss litt majones til å pynte eggene
  • Salt og rosepepper

Først koker man eggene. Mens eggene koker, kutter man tunfisk og oliven. Når eggene er ferdig kokt og avkjølt, skreller man dem og deler dem i to. Eggeplommene tas ut, kuttes med kniv og presses med gaffel. Alle ingrediensene blandes sammen, og majones tilsettes.

Nå er det bare å ta litt fyll, lage en liten ball med fingrene, putte den i tom eggehvite, og pynte dem med litt majones. I fyllet brukte jeg Hellmanns majones, men til å pynte eggene med litt mønster passer det best å bruke vanlig norsk majones fra pose, siden det er enklere å presse majonesen ut av plastposen i et finere mønster. Man kan sikkert lage hjertemønster av majones til Valentinsdagen.

Tunfiskfylte vaktel egg kan brukes både som en litt mer avansert forrett eller som hovedrett hvis du har mye vaktel egg og har tid til å lage en avansert rett til deg selv.