Vil du overraske dine gjester, kan du lage noe enkelt som smaker veldig godt. Dette er paprika fylt med revet ost og hvitløk. Osten rives på et veldig fint rivjern og blandes med presset hvitløk og majones.

Her er et bilde av mine rasp som ble brukt

Jeg brukte parmesan og Østavind. Det var en pakke med parmesan som ble blandet med ca. 250 gram Østavind, 4 hvitløksfedd og en pose ekte majones fra Mills. Osten rives på det fineste rivjernet, men ikke males. Fordi jeg brukte to typer ost, blandet jeg dem sammen godt med hendene først. Videre presses hvitløken inn, og majonesen tilsettes. Man bruker ikke salt eller krydder. Hvis man bruker vanlig rund paprika fra butikken, sparer man mye tid. Min mor pleide å fylle rund paprika med ostemassen. Jeg hadde ikke rund paprika denne gangen. Det eneste jeg hadde, var søte gul, rød og brun paprika fra Meny. Stilkene ble kappet av på vanlig måte, og de ble renset for frø som vanlig paprika. Jeg måtte bruke litt tid til å fylle dem med ostemassen. Jeg kommer nok ikke til å bruke søt paprika igjen til det formålet. Jeg ville bare spare tid for min mann, som jeg skulle sende til butikken for å kjøpe rund paprika. Hans tid klarte jeg å spare ved å bruke min tid til å fylle paprika med hendene. Bruker man vanlig rund paprika eller ganske bred paprika fra butikken, sparer man mye tid. Det blir ingen smaksforskjell. Mine avanserte søte paprika smakte akkurat det samme som min mors ostefylte paprika.

Samme fyll kan brukes på tomater. Min mor hadde to ting alle elsket veldig godt når det var nyttårsfeiring, bursdagsfeiring eller 8. mars. Ostefylt paprika og tomatskiver med samme fyll var det mest populære blant våre gjester. Paprika kan stå noen dager i kjøleskapet. Tomater med ostemasse kan lages veldig fort, men skiver av tomater kan ikke stå lenge.

Prøv å lage noe spennende til dine gjester hvis du har tid. Ostefylt paprika eller tomater med ostefyll er ikke nødvendigvis julemat. Begge har nøytral smak og kan serveres både som tilbehør til en hovedrett eller som en selvstendig smårett eller på brødskive. Er man flink til å kombinere forskjellige oster, blir resultatet sikkert enda bedre.

Samme fyll kan brukes på tomater.

Øverst er tomater med ostefyll. Nederst er 3 rader med ostefylt paprika

Min mor hadde to ting alle elsket veldig godt når det var nyttårsfeiring, bursdagsfeiring eller 8. mars. Ostefylt paprika og tomatskiver med samme fyll var det mest populære blant våre gjester. Paprika kan stå noen dager i kjøleskapet. Tomater med ostemasse kan lages veldig fort, men skiver av tomater kan ikke stå lenge.

Prøv å lage noe spennende til dine gjester hvis du har tid. Ostefylt paprika eller tomater med ostefyll er ikke nødvendigvis julemat. Begge har nøytral smak og kan serveres både som tilbehør til en hovedrett eller som en selvstendig smårett eller på brødskive. Er man flink til å kombinere forskjellige oster, blir resultatet sikkert enda bedre.