Ingredienser:

1 kg. kjøttdeig

2 store eller mange små poteter

1 stor gulrot eller flere små

1 liten persille rot

1 stor løk

flere hvitløk fedd

2 egg

salt, pepper

Fremgangsmåte:

Potetene, gulrøttene, persilleroten og en stor løk raspes på en ganske fin rasp og blandes med kjøttdeig, presset hvitløk, to egg, salt og pepper. Alle ingrediensene blandes godt, og man former store avlange karbonader som rulles i stekeolje og legges på en stekerist. Man trenger en langpanne som skal plasseres under risten med karbonader. Husk at det skal være avstand fra risten til langpannen under, slik at karbonadene blir stekt på begge sider – både over og under. Saften som drypper fra karbonadene, havner i langpannen som står under, slik at det ikke begynner å brenne i bunnen av ovnen.

Karbonadene skal bakes i oppvarmet ovn på 200 grader i ca. 35 minutter. Jeg serverte mine med oliven, litt konserverte tomater og konservert jalapeños.

Dette er ikke gourmetmat, men et helt greit måltid når man har litt dårlig tid midt i uken.

Alle ingrediensene er kortreiste eller ureiste. Av kortreiste ingredienser var det bare kalvekjøttdeigen som jeg kjøpte på Rekoringen fra Fjarsbygda gårdsmat, og eggene fra Reindyrka. Rosepepper fra Hellas var den eneste langreiste ingrediensen. Alle grønnsakene var fra hagen vår, som ligger 30 minutters gangavstand fra Stadsporten i Bergen.