Sanking av ville vekster er blitt veldig populær den siste tiden. Mange kjendiskokker bruker både geitrams, tang og tare, skvallerkål osv. i rettene sine. Her kommer jeg med en enkel oppskrift til deg som vil overraske dine kjære og nære med en luksusdrink.

Jeg kjenner ingen som misliker syrner, derfor kommer den uansett til å falle i smak hos de fleste. Den vakre blomsten med sin friske sommerlige duft er som å skapt for å pynte deilige kaker og sommerlige drinker. Syrinblomster er spiselige, man bare pass på at du plukker blomstene av slik at det ikke kommer noen deler av grønne stilker i drinken. Det eneste du trenger er altså syriner og vann. Blomstene skal trekkes i kaldt vann i kjøleskapet. Jeg trekker de minst 5 timer, men de kan stå enda lengre, og gjerne over natten.

Du blir veldig overrasket at den herlige syrinduften gir like deilig smak til vannet ditt. Man kan gjerne bruke litt sitronsaft og honning/sukker hvis man vil ha litt mer søt-syrlig smak eller blande vannet med kullsyrevann. Jeg som er glad i bare vann synes at smaken er helt fullkommen uten noen tilsetninger. Det er slik livseliksir bør smake.

Dette er en luksusdrink som jeg unner deg 😊